İstiridye Mantarı Üretimi yılın 365 günü kapalı ortamlarda gerekli iklim koşullarını sağladığınız sürece üretilebilir.
Üretimhane yani Mantarhane Seçimi Nasıl yapılmalıdır?
İstiridye Mantarı sıcaklık ve nem miktarı kontrol altında tutulabilen, havalandırılması kolay, güneş ışığı almayan yerlerde yetiştirilebilirler..
Mantar için ozel uretilmis cadir ,soğuk hava depoları, ışığa karşı yalıtılmış seralar, özel üretim istiridye mantarı üretim çadırları,ÖZEL ÜRETİM TÜNEL ve galeriler, kümesler, depolar, ambarlar, modern mantar işletmeleri mantar üretimi yapılabilen yerlerdir.
Eğer istiridye mantarı yetiştiriciliği için yeni bir tesis kurulmayacak ise mevcut yer ve binanın seçiminde aşağıdaki özellikler göz önünde bulundurulmalıdır:
Seçilen yer aydınlatma, havalandırma, ortam nemlendirilmesi ve temizlik için su ve elektrik gibi enerji kaynaklarına sahip ve ulaşım sorunu olmamalıdır.
Yapılar nem ortamının sağlanması için ıslatmaya uygunluğu ve zararlıların yuvalanmaması açısından tamamen betonarme veya çadır olmalıdır.
Yapılardaki çatlak, kırık, dökük yerler onarılmalı kapı ve pencereler straforla izole edilmelidir.
Tavan yüksekliği en az 3 metre olmalıdır. En Fazla 6 metre olmalıdır.
Tabanda atık suyun gideceği bir kanal olmalı, şayet yoksa suyun toplanıp alınacağı bir çukur açılmalıdır.
Seçilecek ısı sisteminin bacalı ya da bacasız olmasına bağlı olarak baca sisteminin ve havalandırma içinde karşılıklı havalandırma vantilatörlerinin takılacağı deliklerin açılması gerekir.
İstiridye Mantarı yetiştirme odasına girmeden önce ayakların dezenfekte edileceği, iş önlüğünün giyileceği, devamlı aydınlık gerektiğinde kullanılabilecek bir ön oda oluşturmakta fayda vardır.